Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Το λάβαμε καθυστερημένα, αλλά έχει τη σημασία του ...

Θεσσαλονίκη, 4/11/2008
Δελτίο Τύπου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ

Ενάντια στην προκλητικά αδιάφορη και κυνική στάση του ΟΚΑΝΑ και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας[1], η Επιτροπή Αγώνα του Προγράμματος διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6/11/2008 στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συνεχίζει τον τελευταίο χρόνο να λειτουργεί και να παρέχει υπηρεσίες σε εκατοντάδες εξαρτημένους και μέλη των οικογενειών τους, με πολλά προβλήματα λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από τον ΟΚΑΝΑ. Η στάση του ΟΚΑΝΑ και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χαρακτηρίζεται από ανακολουθία και αδιαφορία γιατί παρόλες τις δεσμεύσεις του ίδιου του υπουργού αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού τα προβλήματα λόγω της έλλειψης χρηματοδότης παραμένουν και διογκώνονται.
Διεκδικώντας το δικαίωμα μας σε μια αξιοπρεπή και ελεύθερη από οποιαδήποτε εξάρτηση ζωή δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα μας. Δεν θα σταματήσουμε, καθώς η συνέχιση του προγράμματος δεν αποτελεί για μας πολυτέλεια, αλλά βασική προτεραιότητα για τη ζωή μας και καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες και πολιτικούς, τους γονείς, την ελληνική κοινωνία να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα.
Η Επιτροπή Αγώνα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Πρόσωπα Επικοινωνίας: Λαϊνάς Σωτήρης (τηλέφωνο:2310 500477, 6944317524), Γεωργίου Αλέξανδρος (τηλέφωνο:2310 500477, 6974360984), στελέχη του προγράμματος.
[1] Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. αποτελεί το μοναδικό πανεπιστημιακό θεραπευτικό πρόγραμμα στην Βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί ταυτόχρονα τη μοναδική κρατική πρόταση στην Ελλάδα που στηρίζει την ιδέα και τις πρακτικές της αυτοβοήθειας στην απεξάρτηση χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών. Η Επιτροπή Αγώνα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, η οποία αποτελείται από μέλη του προγράμματος, συγγενείς χρηστών που προσέρχονται στο πρόγραμμα, εκπαιδευόμενους και εργαζόμενους σε αυτό.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10, 54625, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310 500477-8, www.selfhelp.gr, selfhelp@auth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: