Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι 17 δήμοι απ' όπου το πρώτο κύμα απολύσεων το 2014


Από 17 δήμους το πρώτο κύμα απολύσεων το 2014



Από 17 δήμους που δεν έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και βουλιάζουν στα ελλείμματα και τα χρέη θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις αλλά και οι απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. Εκτιμάται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν κοινωφελείς εταιρείες των δήμων που διέπονται από ειδικό καθεστώς, λόγω «Καλλικράτη».
Τη λίστα των «κόκκινων δήμων» παρουσιάζει σήμερα το Έθνος. Πρώτος στη λίστα είναι ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.
Ακολουθούν ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.
Στη λίστα που παρουσιάζει η εφημερίδα περιλαμβάνονται επίσης ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Ως βάση δεδομένων για να γίνει η επιλογή αξιοποιούνται τα οικονομικά στοιχεία προέρχονται από το Παρατηρητήριο για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2014.

Αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: