Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Συνάδελφοι,

Το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό με παραμέτρους πολιτικές, επιστημονικές, ιδεολογικές. Η αντιμετώπισή του δεν μπορεί να εξαντληθεί απλά και μόνο στην παράθεση δράσεων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης. Μέσα στο πλαίσιο των -αναγκαίων για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου- καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και μέτρων, επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση των δομών πρόληψης, θερα­πείας, επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης, η ιατρικοποίηση της εξάρτησης, η ψυχιατρικο­ποίηση των δομών απεξάρτησης, η υποβάθμιση των Κέντρων Πρόληψης, η χαμηλών προδια­γραφών και άνευ όρων χορήγηση υποκατάστατων, και μάλιστα μέσα από τις δομές ενός εμπορευματοποιημένου δημόσιου τομέα της υγείας, χωρίς να έχουν στοιχειωδώς διασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, για να αναδειχτεί η πρωταρχική ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύ­τατου κοινωνικού κινήματος που θα αντιπαλεύει τις αιτίες της ουσιοεξάρτησης και θα ενώνει τους εργαζόμενους στο χώρο με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της ασκούμενης σήμερα πολι­τικής, δημι­ουργήθηκε η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο χώρο των εξαρτήσεων.

          Σας καλούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα προβλήματα του χώρου και την προοπτική αντιμετώπισης της επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίθεση που δε θα εξαιρέσει τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και στους άλλους συναφείς οργανισμούς με δραματικές επιπτώσεις, αν τους αφήσουμε, σε εμάς και τις οικογένειες μας. Οι επιπτώσεις θα είναι τραγικά εγκληματικές στους εξαρτημένους και στις οικογένειες τους που θα είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής,  που στο όνομα της στήριξής των κερδών του κεφαλαίου τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια, την Απεξάρτηση, τις ελπίδες και το μέλλον της νεολαίας. 

          Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στα Κέντρα Πρόληψης, να συναντηθούμε  για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα

τη Δευτέρα 27 Γενάρη, ώρα 18:00 μ.μ.,  Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος

τηλ. Επικοινωνίας: 6979661084 (Λεμονιά) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: