Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατέθεσε η Μακρή για να διερευνηθεί η υπόθεση με τα χρήματα που δεν αποδόθηκαν στα Κέντρα Πρόληψης και το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ

Σημείωση Ιστολόγου:


Το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν δόθηκε στον ΟΚΑΝΑ "για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους", όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά για τη δημιουργία και στελέχωση 24 νέων Μονάδων Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, όπως αναφέρει η Σύμβαση του δανείου. 

Επίσης, τα 3,4 εκ ευρώ δεν αφορούν γενικώς και αορίστως "ένα ποσόν αδιάθετο που βρίσκονταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον", αλλά τα χρήματα που το Υπουργείο Υγείας εκταμίευε αποκλειστικά για τα Κέντρα Πρόληψης και η διαμεσολαβούσα διοίκηση ΟΚΑΝΑ δεν απέδιδε στους αποκλειστικούς αποδέκτες (και όντως "εξαφανίστηκαν" απ' τον ΟΚΑΝΑ). Και το Σωματείο μας τα διεκδικεί μέχρι τελευταίας δεκάρας, μαζί με όσα άλλα ποσά αποδειχθεί ότι δεν έχουν αποδοθεί στα Κέντρα Πρόληψης.
Κατέθεσε η Ζέτα Μακρή για την «τρύπα» των 10 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

ΑΜΠΕ
21.01.2014

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα σχετικά με την «τρύπα» εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ. Σύμφωνα με την αναφορά της υφυπουργού Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα υπήρχε «τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ ύψους 8,4 εκατ. ευρώ, ενώ από αυτά, τα 3,4 εκατ. ευρώ αφορούν ένα ποσόν αδιάθετο που βρίσκονταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον.
Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους. Η υφυπουργός Υγείας ζητεί να ερευνηθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαχείριση των ποσών που διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, για τις ανάγκες των κέντρων πρόληψης, ενώ παράλληλα ζητεί να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πώς διέθεσε τα χρήματα ο οργανισμός, με ποιες διαδικασίες και με ποιους αποδέκτες. Η αναφορά της κ. Μακρή θα διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα τη διαβιβάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη. 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: