Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Άμεσα η αξιολόγηση με προσδιορισμένο ποσοστό όσων θα "κόβονται" (εκλογές έρχονται, παίξ' το δικός μας, να φάμε κάναν άλλον...)


To «πάγωμα» της αξιολόγησης στο Δημόσιο φέρνει απολύσεις


22 Ιαν 2014

Το «πάγωμα» της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων, με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Η μετάβαση αυτή γίνεται επειδή η τρέχουσα αξιολόγηση δεν οδηγεί στη δημιουργία «δεξαμενής» υπαλλήλων προς απόλυση, επειδή σχεδόν όλοι βαθμολογούνται με «άριστα».
Το βασικό νέο στοιχείο στη διαδικασία αξιολόγησης που θα υιοθετηθεί είναι η εισαγωγή της ποσόστωσης, δηλαδή της συγκριτικής αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών του προσωπικού ανά κλίμακα βαθμολογίας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, με βαθμούς 9 έως 10 (άριστα) αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 (καλώς) έως έως και 60% των υπαλλήλων, ενώ με 1 έως 6 (κάτω από τη βάση) έως και 15% των υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι που δεν θα πιάνουν τη βάση θα είναι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν σε αποχώρηση από το Δημόσιο, μαζί με όσους δεν τοποθετηθούν σε νέα θέση στο Δημόσιο αφού περάσουν οι 8 μήνες της διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιέζεται ασφυκτικά από την Τρόικα να δείξει αποτελέσματα σε σχέση με τη λίστα των 11.400 απολύσεων του 2014 και η αλλαγή στο σύστημα αξιολόγησης συνδέεται ακριβώς με αυτό το άγχος, παρόλο που λέγεται ότι ζητούμενο είναι η αναδιάρθρωση και η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: