Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων στο Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων: Υπέρ των κινητοποιήσεών μας - "Απαιτείται η άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης"

Στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Τρικάλων ο Γιώργος Τσίγκας

Ημερομηνία: 06.05.14
Αρθρογράφος: Χριστίνα Αλεξίου


Συνάντηση με προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας του Νομού (Κ.Κ.Π.Τ), είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Μεταφορών Γιώργος Τσίγκας, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Κέντρου.
Ενημερώθηκε για την πορεία των ενεργειών πρόληψης που υλοποιούνται από το Κέντρο αυτή την περίοδο σε γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό των σχολείων. Επίσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συνέπεια της καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης του ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Πρόληψης με τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών με συνέπεια τη χρηματοδότηση του Κέντρου.
Ο κ. Τσίγκας αναφέρθηκε στο φαινόμενο των εξαρτήσεων και στην καταπολέμηση αυτών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα Κέντρα Πρόληψης Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας, παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στο φαινόμενοι πρόληψης των εξαρτήσεων.
Η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία των Κέντρων είναι αναγκαία και απαιτείται η άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2014 και την καταβολή όλων των χρηματικών ποσών που αναλογούν στα Κέντρα και συντάχθηκε επίσης στο πλευρό των κινητοποιήσεων του προσωπικού.
Τέλος ο κ. Τσίγκας τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία προσφέρουν σημαντικότατες υπηρεσίες.

Αναδημοσίευση από το trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: