Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δήλωση υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Τ. Τσιαπλέ, για τα Κέντρα Πρόληψης


Ο Τάσος Τσιαπλές για τα Κέντρα Πρόληψης

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, ο  υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Τάσος Τσιαπλές σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί απαραίτητη την λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Παραγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε όλη τη χώρα, την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών τους σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, στρατευμένους, ανέργους για να δημιουργηθεί μια κοινωνική ασπίδα προστασίας ενάντια στα ναρκωτικά, ιδιαίτερα στις συνθήκες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.
Στηρίζουμε τα Κέντρα Πρόληψης και τους εργαζόμενους σ’ αυτά, που υπερβάλλουν εαυτούς σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλη τη χώρα. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για τα πέρα ως πέρα δίκαια αιτήματά τους».
Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, των ΚΕΔΕ και ΟΚΑΝΑ, που δεν υπογράφουν την προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία των 73 κέντρων πρόληψης, αφήνοντας επι μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη παροχής δημόσιων υπηρεσιών πρόληψης και χρήσης ναρκωτικών: Να υπογράψουν άμεσα την προγραμματική σύμβαση, με ισχύ από 1/1/2014. Να καταβάλουν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Την καταβολή όλων των οφειλών των προηγούμενων ετών. Θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής ένταξης». 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: