Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κάλυψη συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο συνέντευξης του Ταμία του Σωματείου


Κέντρα Πρόληψης: Στάση εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία αύριο (VIDEO)

Δημοσίευση: Τετ, 07/05/2014

Σε νέα τετράωρη στάση εργασίας προχώρησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, ενώ το Σωματείο των εργαζομένων έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία, πορεία και παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΚΑΝΑ, στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ξεκινώντας στις 11 το πρωί από το κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, με ισχύ από 1/1/2014 και καταβολή όλων των ποσών που αναγράφονται σε αυτήν. Επίσης, άμεση καταβολή των επί μήνες απλήρωτων δεδουλευμένων τους, καθώς και την καταβολή όλων των οφειλών προηγουμένων ετών από τις ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, για να πληρωθούν ενοίκια των Κέντρων Πρόληψης, λογαριασμοί τηλεφώνου, εισφορές σε ΙΚΑ και εφορία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι απαιτούν θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Ενταξης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν, ανέφεραν ότι από τα 72 Κέντρα που λειτουργούν πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι στα 31. Ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία, απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στα 4 από τα 10 Κέντρα πρόληψης που λειτουργούν στην Περιφέρεια.
Αναφερόμενοι στο έργο των Κέντρων Πρόληψης, σημείωσαν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν τριπλασιαστεί τα αιτήματα από τα σχολεία για δράσεις σχετικά με τον εκφοβισμό, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα ατομικά ραντεβού για προβλήματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις στη ζωή των οικογενειών από την οικονομική καπιταλιστική κρίση.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο Βασίλης Ρέβας, Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος μετέφερε την συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα τους.

Αναδημοσίευση από τον 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: