Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Κάλυψη της κινητοποίησής μας από τον 902


Συγκεντρώσεις και απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Πέμ, 08/05/2014


Πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα οιεργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους. 

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και συγκέντρωση στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ.


Σε συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, οι εργαζόμενοι για ακόμη μια φορά αντιμετώπισαν τον εμπαιγμό της διοίκησης καθώς ο ίδιος ο αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η νέα προγραμματική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί γιατί δεν έγιναν οι διαδικασίες όπως έπρεπε.
Αιχμή της συζήτησης ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει και τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης στο ενιαίο μισθολόγιο με αναδρομική ισχύ από 1/1/13 χωρίς μάλιστα να είναι καν Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι «δεν μπορεί όποτε σας συμφέρει να μας αντιμετωπίζετε σα Δημόσιους Υπάλληλους. Η ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο σηματοδοτεί την αρχή του πολέμου».


Απαιτώντας να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Διοίκησης, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι όσα είπε ο αντιπρόεδρος είναι κατόπιν συνεννόησης.
Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στην Πρόληψη – Απεξάρτηση η Λεμονιά Φακάρου εκλεγμένη στο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μιλώντας στους εργαζόμενους υπογράμμισε ότι «όλα όσα συμβαίνουν στα Κέντρα Πρόληψης είναι ανεπίτρεπτα. Δεν είναι τυχαία. Διοικήσεις και Υπουργεία εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Όπου εμφανίστηκε το ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι ζουν με μισά λεφτά. Επιδιώκουν φτηνότερους εργαζόμενους».

Αναδημοσίευση από τον 902

Δεν υπάρχουν σχόλια: