Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Nίκη για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών


15 Μάιος. 2014

Nίκη για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Δικαίωση


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τις καθαρίστριες που παραμένουν μέχρι σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και έκρινε παράνομη τη διαθεσιμότητά τους. 

Το δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος, έκανε δεκτή την αίτηση για ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης και διέταξε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει 397 από τις 465 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τονίζοντας πως η διαθεσιμότητα ισοδυναμεί με απόλυση. Σημειώνεται πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή ή όχι. 
Σημειώνεται πως την Παρασκευή 16 Μαϊου επρόκειτο να ολοκληρωθεί η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών και από την επομένη θα βρίσκονταν εκτός δημοσίου τομέα.
«Ύστερα από την απόφαση- σταθμό στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το Υπουργείο Οικονομικών, τίθεται εκ ποδων ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός», δήλωσε δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος.

Αναδημοσίευση από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: