Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή Κέντρου Πρόληψης Σάμου προς τους υποψήφιους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες


Κέντρο Πρόληψης ΦΑΡΟΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους δημάρχους και αντι-περιφερειάρχες

Αξιότιμοι/ες  κύριοι/ες,

απευθυνόμαστε σε  εσάς ως υποψηφίους δημάρχους και αντι-περιφερειάρχες των νησιών μας στις επερχόμενες  αυτο-διοικητικές εκλογές προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Πρόληψης των νησιών μας, ο «Φάρος», μια από τις ελάχιστες δομές ψυχοκοινωνικής μέριμνας που  λειτουργούν  στο νομό μας.       

Συγκεκριμένα, η σύμβαση που εξασφαλίζει τη συνέχιση της χρηματοδότησης και λειτουργίας των Κ.Π. παραμένει ανυπόγραφη με ευθύνη των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών από το Δεκέμβρη του 2013. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εδώ και τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι του Φάρου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, ενώ παράλληλα τα χρέη του Φάρου προς το Δημόσιο όλο και αυξάνονται .
Από εσάς ζητάμε να εκφράσετε την πολιτική σας βούληση για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Π. και την επίλυση του θεσμικού κενού που τη διακρίνει, μέσω άσκησης πίεσης στα αρμόδια υπουργεία και μέσω όποιας άλλης πρωτοβουλίας θεωρείτε εσείς πρόσφορη και να δεσμευθείτε ότι, από όποια θέση κι αν εκλεγείτε, θα υποστηρίξετε το έργο και τη λειτουργία του Φάρου.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το Κ.Π., το έργο του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είμαστε στη διάθεσή σας.


Αναδημοσίευση από το ikariamag

Δεν υπάρχουν σχόλια: