Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης: Συνεχίζεται η "διαθεσιμότητα" ως "κινητικότητα"


Κ. Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στις παράνομες προσλήψεις – όχι άλλες απολύσεις



«Θα επιβάλουμε νομιμότητα στο Δημόσιο» δεσμεύτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Μιλώντας στον Σκάι είπε ότι χρειάζεται χρόνος, «δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα άμεσα», υπογραμμίζοντας ότι έχει σημασία το μήνυμα, ότι δεν γίνονται πλέον δεκτές πρακτικές του παρελθόντος.
Κατά τα άλλα ο ΥΠΔΜ ανέφερε τα εξής:
-Αλλες απολύσεις πέραν των 15.000 απολύσεων για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί ως χώρα έναντι των πιστωτών δεν υπάρχουν ως ποσοστικός στόχος. Απομακρύνσεις υπαλλήλων, όμως, θα γίνονται στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας (πλαστά δικαιολογητικά κοκ).
-Η διαθεσιμότητα θα πάψει να υπάρχει με τη μορφή που την ξέρουμε, θα εφαρμόζεται δηλαδή πρόγραμμα κινητικότητας, αλλά αποσυνδεδεμένο από τις απολύσεις.
-Προσλήψεις γίνονται στο Δημόσιο, αλλά με διαφορετική διαδικασία απ ό,τι γίνονταν μέχρι τώρα, υπάρχει δηλαδή κεντρικός έλεγχος από το ΥΠΔΜ για τους διορισμούς που γίνονται οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση. Προτεραιότητα δίνεται στους διοριστέους του ΑΣΕΠ.
-Εγιναν προσλήψεις δίμηνες ορισμένου χρόνου στον οργανισμό Κωπαίδας για τις ανάγκες της αρδευτικής περιόδου, ο οργανισμός καταργήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2014.
-Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό σωστά αποσύρθηκε, δεν θα μπορούσε να περάσει και δεν θα έπρεπε να περάσει.
-Οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
-Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αλλάξει όνομα. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά δεν πρέπει να συζητάμε αλλαγή ονόματος.


Αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: