Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου: Στάση Εργασίας τη Δευτέρα, 5 Μαΐου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Τηλέφωνα: 6936828341, 6976878867, 6978741064. Φαξ: 2265023590, 2273023441. Email: prolipsiworkers@gmail.com

02/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ 

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων γκρεμίζονται από τις πολιτικές επιλογές των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ και του ΟΚΑΝΑ.

Όπως πάντα, έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε το μετερίζι προσφοράς, αλληλεγγύης και ελπίδας, που μόνοι μας χτίσαμε στην καρδιά των χτυπημένων απ’ την κρίση τοπικών κοινωνιών. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 5 Μαΐου (11πμ. ως 3μμ.) και 24ωρη Απεργία την Πέμπτη, 8 Μαΐου.  

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση, τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, των ΚΕΔΕ και ΟΚΑΝΑ, που αδικαιολόγητα καθυστερούν την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Λειτουργία των 73 Κέντρων Πρόληψης, αφήνουν επί μήνες απλήρωτους εργαζομένους, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη παροχής δημόσιων υπηρεσιών Πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών:

- την άμεση υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, με ισχύ από 1/1/2014 και καταβολή όλων των ποσών που αναγράφονται σε αυτή.
-την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων.
-την καταβολή όλων των οφειλών προηγουμένων ετών από τις ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, για να πληρωθούν ενοίκια των Κέντρων Πρόληψης, λογαριασμοί τηλεφώνου, εισφορές σε ΙΚΑ και εφορία. 
-όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας λειτουργικά και ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες. 
- θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους. 
- αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Ένταξης.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων καθώς και τους αιρετούς και υποψήφιους αυτοδιοικητικούς να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συνεντεύξεις τύπου που οργανώνουμε πανελλαδικά.


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: