Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση - Συμπαράσταση στα Κέντρα Πρόληψης από τους συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


Συνάδελφοι,

είμαστε κοντά και συμπαραστεκόμαστε στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τα Κέντρα Πρόληψης στις 8 Μαΐου 2014. Είναι σημαντικό, όσοι μπορούμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στις 11 η ώρα, αρχικά έξω από το κτήριο του ΟΚΑΝΑ, στην οδό Αβέρωφ.

Τα χρόνια θεσμικά προβλήματα που ακολουθούν τα Κέντρα πρόληψης, σχεδόν από την αρχή λειτουργίας τους, συγχρονίζονται με την ολοκληρωτική επίθεση που εξαπολύεται στην υγεία, την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις. Η έλλειψη χρηματοδότησης και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι εδώ και μήνες, καθώς και η καθυστέρηση υπογραφής της Προγραμματικής σύμβασης των Κέντρων Πρόληψης, προμηνύουν τις «μεταρρυθμίσεις εξυγίανσης» που προαναγγέλλει η Κυβέρνηση. Μια εξυγίανση που μεταφράζεται σε κατάργηση ή συρρίκνωση Φορέων υγείας, απολύσεις εργαζομένων και υπηρεσίες υγείας – ψυχικής υγείας επί πληρωμή.

Το κτύπημα στις δομές πρόληψης, αλλά και της απεξάρτησης, είναι στη κυριολεξία κτύπημα στους δεσμούς που αφορούν την τοπική κοινωνία, την κοινότητα και την διαπαιδαγώγηση ενός κοινωνικού ατόμου ικανού να παλεύει για μια στάση ζωής με νόημα, χωρίς κάθε είδους εξαρτήσεις. Μας αφορά όλους και ο αγώνας είναι κοινός, γιατί οι αξίες που πρεσβεύουμε είναι αυτό που φοβάται το σύστημα. Ας μην του δώσουμε την ικανοποίηση ότι μας νίκησε.



  O Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

Τάκης Χαλδαίος                                                             Δημήτρης Γιαννάτος



Δεν υπάρχουν σχόλια: