Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κλείσιμο Νοσοκομείων στην περιφέρεια με 930 διαθεσιμότητες, παγώνουν προσωρινά οι διαθεσιμότητες των οδηγών

Ygeionomikoi.gr

Κλείσιμο Νοσοκομείων στην περιφέρεια με 930 διαθεσιμότητες, παγώνουν προσωρινά οι διαθεσιμότητες των οδηγών


16 Δεκεμβρίου 2013
Το κλείσιμο περιφερειακών Νοσοκομείων και κλινικών εξήγγειλε για μετά τις γιορτές ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης στη σημερινή συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ που έγινε στα πλαίσια της κινητοποίησης που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία
Μάλιστα προσδιόρισε σε 930 τον αριθμό των εργαζομένων από τα περιφερειακά Νοσοκομεία που θα τεθούν αμέσως μετά τις γιορτές σε διαθεσιμότητα.
Φαίνεται ότι τα λουκέτα Νοσοκομείων και κλινικών στην περιφέρεια επανέρχεται και θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων. Αυτό φαίνεται ότι προκύπτει μετά και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στη διαδικασία διαθεσιμοτήτων των οδηγών στα Νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός Υγείας μίλησε για προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας που οδηγούσε σε διαθεσιμότητες των οδηγών. Είναι προφανές ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την προσωρινή αναδίπλωση οφείλονται στις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργούσε στη λειτουργία των Νοσοκομείων μια τέτοια απόφαση.
Επισήμανε πάντως ο κ Γεωργιάδης ότι το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί και θα επανέλθει μετά τις γιορτές. Απλώς δεν θα καταργηθεί ο κλάδος αλλά σε διαθεσιμότητα θα τεθεί ένας μέρος των οδηγών αφού κάποιοι θα χρειαστεί να παραμείνουν στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες σε αυτά.
Μάλιστα ήταν σαφής, ότι οι οδηγοί που δεν θα παραμείνουν στα Νοσοκομεία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, με στόχο όπως ανέφερε να μεταφερθούν αργότερα στο ΕΚΑΒ, ενώ η επιλογή των διαθεσίμων θα γίνει μέσω αξιολόγησης.
Τέλος για το προσωπικό των υποστηρικτικών υπηρεσιών, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, προσπάθησε να διασκεδάσει τους φόβους και τις αντιδράσεις και ανέφερε ότι η καταγραφή του γίνεται από τις ΥΠΕ είναι για να μετρηθούν τα κενά και μεταφερθούν σε αυτούς τους κλάδους εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα από το υπόλοιπο δημόσιο.
Όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενοι εργαζόμενοι από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες να αλλάξουν ειδικότητα και να υπαχθούν στο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Τέλος για το ζήτημα τω Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ανέφερε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση να κλείσουν μέσα στο 2015, ανέφερε όμως ότι η διαδικασία αυτή δεν θα υλοποιηθεί άμεσα.

Αναδημοσίευση από το Ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: