Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Στα δύο η ΝΔ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ


Στα δύο η ΝΔ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Βαθιά διχασμένο εμφανίζεται το κυβερνόν κόμμα, όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση του τομέα Υγείας το βράδυ της Πέμπτης.


Σκληρές φράσεις, του τύπου 'καλύτερα να είχες πεθάνει', αποχωρήσεις και ηχηρές απουσίες, σημάδεψαν την Πέμπτη τη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ, παρουσία του κ. Γεωργιάδη.
Στο αμφιθέατρο του κόμματος συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα περίπου 500 άτομα, στην πλειονότητά τους γιατροί του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων.
Η συζήτηση εξελισσόταν ομαλά, έως τις 9 το βράδυ, όταν ομάδα 50 γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την εμμονή του υπουργείου Υγείας με τις απολύσεις συναδέλφων τους.
Είχαν προηγηθεί σκηνές απείρου κάλλους, μεταξύ του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννη Χρονόπουλου και του πάνελ, όπου βρισκόταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία, ο κ. Χρονόπουλος είπε χαρακτηριστικά: 'Εμείς έχουμε πάρει όλους τους Συλλόγους (σ.σ. έχουν κερδίσει στις αρχαιρεσίες με την παράταξη της ΝΔ) και εσείς μας απολύετε'.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτοξεύτηκε προς το μέρος του πάνελ η φράση 'καλύτερα να είχες πεθάνει'!
Ακολούθησε χάος και τελικά ο γιατρός που φέρεται να το είπε, ζήτησε συγνώμη από τους παριστάμενους.

'Τον συγχωρώ'

'Εγώ τον συγχωρώ, δεν ξέρω για σας', απάντησε ο υπουργός Υγείας.
Γιατροί που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση αναφέρουν ότι η κατάσταση εξελίχθηκε - τελικά - δυσμενώς για τους γιατρούς, εξαιτίας της κακής στάσης που επέδειξαν.
Δεν πέρασαν τα επιχειρήματα του κλάδου, σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ η πολιτική ηγεσία μπόρεσε να επικοινωνήσει ξανά τις θέσεις της.
Άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα καλά και από μέσα, έκαναν δύο σχόλια:
Το πρώτο, ότι στην κόντρα του υπουργού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, στελέχη της ΝΔ στα νοσοκομεία θα επιχειρήσουν να στηρίξουν τον υπουργό.
Το δεύτερο, ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης... 

Αναδημοσίευση από το ιατροnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: