Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες


Ρεπορτάζ Υγείας
02-12-2013

Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες

Σε κινητικότητα μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία εντός των ημερών, κάτι βέβαια που γνωρίζουν εδώ και καιρό γι αυτό και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Πότε βγαίνουν τα ονόματα
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Δευτέρα βράδυ (2.12) το αργότερο Τρίτη αναμένεται να βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ο πλήρης κατάλογος των ονομάτων των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχει γίνει η επεξεργασία των ονομάτων και μπαίνουν οι τελικές πινελιές πριν ο κύβος ριφθεί για τους εργαζόμενους. 
 
Η ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων είναι έκδηλη τις τελευταίες ημέρες ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι δε θα απολυθεί κανείς καθώς θα μεταφερθούν ολόκληρες οι κλινικές σε γενικά νοσοκομεία όπου και θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Δηλαδή ολόκληρα τμήματα με το προσωπικό, τα κρεβάτια αλλά και τα μηχανήματα θα …μετακομίσουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να συνεχίσουν να περιθάλπουν τους ασθενείς. 
 
Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται δύσκολες συμπεριφορές οι οποίες απαιτούν ειδικό χειρισμό. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα όπως τα τεχνικά και αυτά της σίτισης θα κατανεμηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες. Για παράδειγμα οι τεχνικοί των ψυχιατρικών νοσοκομείων αναμένεται να μεταπηδήσουν στις υγειονομικές περιφέρειες όπου και θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήματα που θα καλύπτει τις τεχνικές ανάγκες όλων των νοσοκομείων.
 
Στα ψυχιατρικά νοσοκομεία πρόκειται να μείνουν ελάχιστοι πίσω όπου θα διατηρηθούν ορισμένες μόνο κλινικές.  

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας θα λάβουν… φύλλο πορείας και θα περιμένουν στη συνέχεια να βγει η θέση τους σε ΦΕΚ ώστε να εργασθούν και πάλι. 

Αναδημοσίευση από το iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: