Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Έσκασε το "σπυρί": Δημοσιεύματα για "μαύρη τρύπα" στον ΟΚΑΝΑ από τις οφειλές του στα Κέντρα Πρόληψης και για αίτημα του Γεωργιάδη να παραιτηθεί η Μαλλιώρη


"Μαύρη" τρύπα στον ΟΚΑΝΑ

16/12/2013 - 21:32

"Μαύρη" τρύπα στον ΟΚΑΝΑ
Πολλές παρατυπίες διαπιστώθηκαν στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ μετά από έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την υφυπουργό Ζέτα Μακρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA υπάρχει μια "μαύρη" τρύπα εκατομμυρίων, τα οποία πιθανόν να ξεπερνούν και τα 3,5 εκατ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης και σύμφωνα με τους ελέγχους δεν πήγαν ποτέ στα κέντρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατύπως είχε γίνει ένας εσωτερικός δανεισμός, με αποτέλεσμα τα χρήματα να έχουν διατεθεί αλλού, αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν που ακριβώς.
Την Τρίτη η υφυπουργός θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα και θα τα παραδώσει στη δικαιοσύνη όλα τα έγγραφα που έχει συγκεντρώσει ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη. 
Αναδημοσίευση από το enikos.gr 
***

ΥΓΕΙΑ

Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης

Την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μένης Μαλλιώρη ζήτησε, το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό Τύπο, η απόφαση του υπουργού συνδέεται με «τρύπα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό.
Αύριο η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, η οποία ερεύνησε το θέμα, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη.

Αναδημοσίευση από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

***

«Μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ 3,5 εκατ. ευρώ -Ζητούν την παραίτηση της Μένης Μαλλιώρη


«Μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να φθάνει ακόμη και τα 3,5 εκατ. ευρώ, εντόπισε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μετέδωσε το Mega, τα ποσά αυτά είχαν δοθεί στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διατεθούν στα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού, κάτι το οποίο δεν έγινε, αφού χρησιμοποιήθηκαν  ως «εσωτερικά δάνεια», διατέθηκαν δηλαδή αλλού και δεν κατέληξαν εκεί όπου αρχικά προορίζονταν. Ωστόσο, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το πού τελικά διατέθηκε το ποσό.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε ήδη την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, ενώ την Τρίτη αναμένεται να κατατεθούν στη Δικαιοσύνη τα έγγραφα για τα οικονομικά του Οργανισμού και να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία. 


Αναδημοσίευση από την iefimerida



Δείτε επίσης σε ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: