Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης (υπηρεσιών των) γιατρών...


Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών των γιατρών

Ζεστό – κρύο από τον υπουργό, ο οποίος καλεί παράλληλα σε διάλογο τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2013

Την τακτική ζεστό – κρύο, εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας στην κόντρα του με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Γεωργιάδης τους κάλεσε τη Δευτέρα σε διάλογο, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία απόφαση.
Λίγη ώρα αργότερα, όμως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών από τους γιατρούς, σημειώνοντας ότι αποτελεί και αυτό ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης:
'Πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο, αλλά σας είπα, εγώ γενικώς είμαι άνθρωπος του διαλόγου - παρά τη φήμη που με ακολουθεί'.

Βουλή

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του σχεδίου και την Παρασκευή θα παραλάβει το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης των γιατρών και γιατρών και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ:
'Οι γιατροί και όλοι όσοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ, είναι προσκεκλημένοι σε αυτό τον ανοιχτό διάλογο και δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις', ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, για να σημειώσει:
'Τους καλώ, λοιπόν, με σεβασμό προς τους πολίτες να λήξουν την απεργία, ει δυνατόν και σήμερα. Διότι δεν είναι επιτρεπτό να ταλαιπωρούμε τόσο πολύ τον κόσμο.
Πιστεύω ότι αν αναλογιστούν και εκείνοι και τις καλές μας προθέσεις και τον ανοιχτό διάλογο και τη δική τους μεγάλη ευθύνη προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα λήξουν την απεργία'.

Αναδημοσίευση από το ιατροnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: