Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Νέα παραίτηση Μαλλιώρη...


Παραιτήθηκε η Μαλλιώρη, μετά από εντολή Βενιζέλου

Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2013 - 11:32





Εξελίξεις σήμερα  στην υπόθεση του ΟΚΑΝΑ, καθώς παραιτήθηκε τελικά  από τη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ η Μένη Μαλλιώρη, μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κα. Μαλλιώρη συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ο ΟΚΑΝΑ είναι ένας από τους φορείς του υπουργείου Υγείας στον οποίο έχει τοποθετηθεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μετά από συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού άκουσε τα επιχειρήματα της κας. Μένης Μαλλιώρη, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε εις βάρος της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, συνέστησε στην κα. Μαλλιώρη να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ. Η κα. Μαλλιώρη δε δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης για τις επόμενες κινήσεις της.

Σήμερα Πέμπτη,  και μετά από νέα επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την κα. Μένη Μαλλιώρη, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ υπέβαλε την παραίτησή της στο γραφείο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να την κάνει αποδεκτή.

Σημειώνεται ότι η κα. Μένη Μαλλιώρη είναι από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει και ευρωβουλευτής, και οι σχέσεις της με τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι τυπικές.

Η κα. Μένη Μαλλιώρη είχε υποβάλει την παραίτησή της αρχικά στις 4 Νοεμβρίου, όταν είχε γίνει γνωστή και η αντιπαράθεσή της με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, αλλά τότε ο υπουργός Υγείας δεν είχε κάνει αποδεκτή την παραίτησή της. Μάλιστα, η κα. Μαλλιώρη διορίστηκε και πάλι πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στις 25 Νοεμβρίου μετά από εισήγηση του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πάντως, στο υπουργείο Υγείας, αναμένεται συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση νέου προέδρου στον ΟΚΑΝΑ. 





Αναδημοσίευση από το onmed.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: