Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Δημοσίευμα του Ριζοσπάστη (30/10/08)

Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των Κέντρων Πρόληψης
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας να τους παίζουν στην κυριολεξία μπαλάκι.
Ετσι, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε με έγγραφό του (αρ. πρωτ.: ΔΥ5α/οικ.143630/22-10-2008) απ' τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη την άμεση επιχορήγηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), έτσι ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του προς τα Κέντρα Πρόληψης για τα έτη 2006 και 2007, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπό κατανομή πιστώσεις του υπουργείου Υγείας έχουν ήδη εξαντληθεί. Συγκεκριμένα, ζητά «5.400.000 ευρώ από άλλες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και τον ορισμό ποσοστού διάθεσης του συνόλου 100% της μεταφερόμενης πίστωσης».
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης με την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή.
Συμπαράσταση στα Κέντρα Πρόληψης
Τη συμπαράστασή του στα Κέντρα Πρόληψης, όπου το προσωπικό τους μένει απλήρωτο εδώ και μήνες, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής. «Για περισσότερα από 10 χρόνια τα Κέντρα Πρόληψης έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτησιογόνων ουσιών στη χώρα μας, εφαρμόζοντας παρεμβάσεις πρόληψης της χρήσης ουσιών και γενικότερα προαγωγής της υγείας στο σχολείο, στην οικογένεια και την ευρύτερη κοινότητα», επισημαίνει το Ερευνητικό Ινστιτούτο.
Φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών
Διήμερο Φεστιβάλ με τίτλο «Πόλη και Ναρκωτικά - για τη ζωή και το περιβάλλον», διοργανώνει σήμερα και αύριο στο Γκάζι το πρόγραμμα «Διάβαση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα, θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Κεραμιδόγατοι και Μονόκεροι - ένα παραμύθι για τον πλανήτη Γη» από την ομάδα Παιδικού Θεάτρου «οι Αστροναύτες» και θα ακολουθήσουν συναυλίες από τους «Purple Enclosure», «Κίτρινα Ποδήλατα» και «Υπόγεια Ρεύματα». Αύριο, το πρόγραμμα έχει παραδοσιακούς χορούς, θεατρική παράσταση, συναυλία και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ομάδες της «Διάβασης».
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια και περίπτερα ενημέρωσης για το κοινό. Ωρες λειτουργίας 6 μ.μ - 12 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/10/2008&pageNo=23&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: