Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη: Ο Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε νομοθετική παρέμβαση με στήριξη όλων των κομμάτων !

Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος έβαλε το θέμα του θεσμικού στο τραπέζι του Κοινοβουλίου.
Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Επίσης σημείωσε ότι για το θέμα αυτό θα μπορούσε να υπάρξει διακομματική συνεργασία.
Εμείς, από την πλευρά μας, να σημειώσουμε ότι το ίδιο αίτημα (και τις ίδιες προτάσεις) είχαμε καταθέσει σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (και στην κυβέρνηση δια του Υπουργού Υγείας, πάρα πολλές φορές....).
Τώρα έγινε μια αρχή.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με το Σωματείο Εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης ΟΚΑΝΑ.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια συνάντηση με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Το θέμα των ναρκωτικών έχει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα σε πολύ νέους ανθρώπους. Όλο και σε νεαρότερες ηλικίες ξεκινάει η χρήση διαφόρων ουσιών και την ίδια στιγμή έχουμε παντελή έλλειψη κυβερνητικής παρέμβασης.
Αν συγκρίνει κάποιος αυτήν την κατάσταση με μια οικογένεια, θα έλεγε ότι οι γονείς είναι αλκοολικοί. Δηλαδή η κυβέρνηση έχει συμπεριφορά αλκοολικού, απέναντι σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Αυτό φαίνεται από δύο γεγονότα. Δεν υπάρχει καν νομοθετικό πλαίσιο κι από την άλλη όλοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, των οποίων το αντικείμενο είναι παιδιά, νέοι άνθρωποι 14 - 15 - 16 - 17 χρονών, έχουν να πληρωθούν εδώ και επτά μήνες. Πάρα πολλά από τα Κέντρα αυτά, τελικά, υπολειτουργούν και κλείνουν.
Εμείς ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κάνουμε νομοθετική παρέμβαση, ώστε να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης. Απευθυνόμαστε σε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, για να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία και παράλληλα θα παρέμβουμε με ερωτήσεις, σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, σ’ αυτήν την τόσο υπεύθυνη δουλειά, όπως είναι αυτή στα Κέντρα Πρόληψης Χρήσης Ναρκωτικών».
ΣΤΑΘΑΚΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης): «Ευχαριστούμε τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Αλαβάνο, για την πολύ θετική στάση, που έδειξε στα προβλήματά μας. Και με την ευκαιρία να πούμε κάτι απευθυνόμενοι στην κοινωνία. Δεν μπορέσαμε να το πούμε χθες, γιατί ο Τύπος δεν κάλυψε τόσο καλά τις κινητοποιήσεις μας.
Υπάρχει το Βατοπέδι των ναρκωτικών. Ας μην αποκαλυφθεί την τελευταία στιγμή, όπως έγινε και με το Βατοπέδι τώρα. Αυτό θέλω να πω.» ( το βίντεο των δηλώσεων εδώ
)
To Γραφείο Τύπου
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=11734

Δεν υπάρχουν σχόλια: