Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, αποφάσισε:

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008, 19:58
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2009 και εξέφρασε τη συγκρατημένη ικανοποίησή του από τα περιλαμβανόμενα σ' αυτό θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εκτιμά ως θετική εξέλιξη την εγγραφή απόδοσης του 90% των τελών κυκλοφορίας στους ΟΤΑ καθώς και του ποσού των 1.711 εκ. ευρώ των παρακρατηθέντων πόρων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Επιφυλάσσεται κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού να τα δει υλοποιημένα.
Έχει όμως ουσιαστικές διαφωνίες όσον αφορά την κατανομή των πρώτων 125 εκατ. ευρώ (από τα συμφωνηθέντα 250), κάτι που θα συζητήσει αύριο στις 7 το απόγευμα σε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ. Συνάντηση που εκτός των άλλων θα έχει ως κύριο αντικείμενο τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εξουσιοδοτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο όπως ανάλογα με την πορεία αυτής της συνάντησης να καθορίσει και τον χρόνο διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου.
Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ στη σημερινή του συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει στην αποδέσμευση και σταδιακή καταβολή των 5 εκ. ευρώ της ΚΕΔΚΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.
Αποφάσισε ακόμη να δεχθεί την τρίμηνη παράταση της ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΔΚΕ και ΕΕΤΑΑ για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, στην οποία να υπάρχει η δέσμευση ότι μέχρι 15 Νοεμβρίου 2008 θα υπογραφεί νέα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των μερών, πενταετούς διάρκειας, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.
Το ποσό των 5 εκ. ευρώ της ΚΕΔΚΕ θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση θα δοθεί αμέσως μετά την υπογραφή της - τρίτης - παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης (η δεύτερη παράταση έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου).
Μετά την υπογραφή της νέας 5ετούς Προγραμματικής Σύμβασης θα γίνει η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού από την ΚΕΔΚΕ, με τη δέσμευση ότι υπουργείο Υγείας και ΟΚΑΝΑ θα εξοφλήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους από το 2006 μέχρι το 2008.
Από το 2009, η ΚΕΔΚΕ ζητά η καταβολή των οφειλών των υπόχρεων μερών να γίνεται εναλλάξ, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την ασυνέπεια του Υπουργείου Υγείας να καταβάλλει το μερίδιο της χρηματοδότησης προς τα Κέντρα Πρόληψης.
Σημειώνεται ότι η ΚΕΔΚΕ έχει εξοφλήσει εγκαίρως τις υποχρεώσεις της από το 2005 μέχρι σήμερα (Σ.Σ. ενοείται όχι το 2008) , έχοντας καταβάλει συνολικά 22 εκ. ευρώ και μάλιστα κονδύλια πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων.
http://www.servitoros.gr/misc_news/view.php/1316/

http://vwww.express.gr/news/apeoz_(xenesoz_dhmosieyseis)/84124oz_2008100784124.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια: