Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Από το Γραφείο του βουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Γ. Δραγασάκη, λάβαμε την παρακάτω αναφορά που κατέθεσε στη βουλή σχετικά με τα αιτήματά μας. Λίγες μέρες νωρίτερα (10/10) είχε καταθέσει νέα ερώτηση για το Κ.Π. "ΑΘΗΝΑ - ΥΓΕΙΑ" και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Λεβέντης

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο βουλευτής B΄ Αθηνών, Γιάννης Δραγασάκης, κατέθεσε αναφορά με την οποία το «Σωματείο Στελεχών Πρόληψης» στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ & Αυτοδιοίκησης με σχετική επιστολή του διαμαρτύρεται για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Πρόληψης λόγω της υποχρηματοδότησής τους από την πολιτεία, με αποτέλεσμα πολλά Κέντρα να αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές οικονομικές υποχρεώσεις και πολλοί εργαζόμενοι να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Καλεί δε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων των Κέντρων Πρόληψης.




Αθήνα, 16/10/2008

Ο καταθέτων βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης

update: Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, εργαζόμενοι του Κ.Π. Άρηξις συναντήθηκαν με το βουλευτή Συνασπισμού Β' Αθήνας, Γιάννη Δραγασάκη, για τα προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης.

Την επομένη, ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας
..............................................................................................

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
-Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
-Εσωτερικών.
Οικονομίας και Οικονομικών.
________
ΘΕΜΑ: Οικονομικά προβλήματα στο Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά-Υγεία».
Η έλλειψη χρηματοδότησης και η αδιαφορία της Πολιτείας για τα Κέντρα Πρόληψης, έχει οδηγήσει πολλά από αυτά Πανελλαδικά στο κλείσιμό τους.
Το Κέντρο Πρόληψης ¨ΑΘΗΝΑ-Υγεία¨ έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης πόρων. Λόγω αυτής της κατάστασης και μετά από 10 χρόνια εύρυθμης λειτουργίας του, δυσκολεύεται σήμερα να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και να ανταποκριθεί στα συνεχή και επιτακτικά αιτήματα της κοινότητας. Οι εργαζόμενοι μάλιστα παραμένουν απλήρωτοι από το μήνα Ιούλιο.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
· Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να χρηματοδοτηθεί το Κέντρο Πρόληψης όπως και όλα όσα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κοινωνικό έργο που προσφέρουν;
· Ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6923465

Δεν υπάρχουν σχόλια: