Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ψήφισμα από το Ε.Κ. Λέσβου

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΥΤΙΛΗΝH
Βαλαωρίτου & Δαβάκη (γωνία) Τηλ: 22510-28861/22734
81100 Μυτιλήνη ΦΑΞ: 22510-27856

Αρ.Πρωτ: 3740 Μυτιλήνη 29 Σεπτεμβρίου 2008



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών
Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί από τον τύπο, τον αγώνα που δίνεται για το αυτονόητο, την υποχρέωση της πολιτείας να χρηματοδοτήσει τα Κέντρα Πρόληψης.
Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε την αγωνία όλων των εργαζομένων του Νομού, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι περισσότερο από κάθε άλλον, ενδιαφερόμαστε για δημιουργία Κέντρων Πρόληψης μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Πιστεύοντας ότι την αγωνία και την αγανάκτηση μας την συμμερίζεται ο κάθε γονιός που είτε έχει παιδιά που ζουν τον γολγοθά της εξάρτησης, είτε όχι και ο κάθε νέος που ζεί τον δικό του γολγοθά, μπλεγμένος με τις εξαρτησιογόνες ουσίες, εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί η πολιτεία όχι μόνο δε έπρεπε να στερεί τα στοιχειώδη από την υπόθεση που λέγεται πρόληψη, αλλά θα έπρεπε να προσφέρει και επιπλέον.
Βέβαια το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν λύνετε με ευχολόγια, χρειάζεται συγκεκριμένη πολιτική βούληση, προσανατολισμένη στις ανάγκες της νεολαίας και όχι στις “ανάγκες” των μονοπωλίων, που θέλουν μια νεολαία υποταγμένη και ανίκανη να αντιδράσει στις όποιες αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων, που υπηρετούν την πολιτική των μονοπωλίων.
Μαζί με σας αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
➢ Να αποδοθούν στα Κέντρα Πρόληψης, άμεσα, τα οφειλόμενα από την Πολιτεία χρήματα, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο λειτούργημα που εδώ και χρόνια επιτελούν με συνέπεια, επιστημοσύνη και αποτελεσματικότητα.
➢ Να εγγραφούν οι δαπάνες των Κέντρων Πρόληψης στον κρατικό προϋπολογισμό.
➢ Να υπάρξει επιτέλους ένα λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο για την πρόληψη στη χώρα μας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: